gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

01.03.2000 Hary Phill Band - Ten chlap je super Napsal uživatel Zubřík    PDF Tisk Email
Recenze
Ten chlap je super - a tahle deska ještě víc. Mám tohle CéDéčko doma už nějaký ten pátek, a tak se bojím, že má recenze nebude zrovna dvakrát objektivní. Dostal jsem ho totiž k vánocům (těm posledním) a od té doby se už v počítači přetočilo mockrát.
 
01.03.2000 Cymbelín Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Obyčejně vždycky, když si přinesu domů novou desku, vložím disk do přehrávače a poslouchám. Když se hudby nabažím, přiberu booklet a probírám se jím, doposlouchávaje zbytek desky již plně informován. U Cymbelínu jsem, nevím proč, udělal výjimku a otevřel nejdřív booklet. Překvapilo mě, že předmluvu k albu napsal Břetislav Rychlík.
 
01.02.2000 Modrotisk - Dobrá, ale modrá Napsal uživatel Zubřík    PDF Tisk Email
Recenze
Mě jako člověku nebluegrassovému nepřísluší hodnotit tento žánr, a o to více byste měli brát v úvahu úvodník této rubriky. A je tu v pořadí už čtvrtá deska Modrotisku. Již samotný název Dobrá, ale modrá napovídá, že půjde nejspíš o pokračování desky předchozí.
 
01.02.2000 Forte Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
"Fever má novýho zpěváka," slyšel jsem nedávno někde mezi řečí u piva. A protože někdy v tu dobu hrála v Havranním hnízdě, zašel jsem si tuhle revivalovou skupinu (rock 60. a 70. let - pozn. aut.) na chvíli poslechnout. Z jejich nového zpěváka jsem byl celkem překvapený, protože jsem v něm poznal Tomáše Ludvíčka, exprotagonistu pražských bluegrassových kapel Přísně tajné a Torzo.
 
01.01.2000 Folklok - V dešti Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
No to to trvalo! Je mi jasné, že příznivci téhle pražské kapely už čekali na její v pořadí druhou desku jako na smilování boží. I já se v duchu ptal, proč Folklok s jejím vydáním tak otálí, a odpověď jsem našel už po prvních taktech úvodní písně. Skupina se zde představuje v novém a řekl bych daleko živějším hávu.
 
01.01.2000 Bílá nemoc - Zloději obálek Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Nemám vůbec chuť psát tuhle nerecenzi. Napadají mě totiž pouhá dvě slova - ABSOLUTNÍ ŠPIČKA. Tahle třetí deska Bílé nemoci je pro mě jasně nejlepší. Možná je to tím, že na tapetě se zde opět výrazně objevuje František Stralzynský, tedy, bohužel, už spíš jen jeho texty.
 
01.12.1999 Madalen Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
Když jsem poprvé slyšel debut pražské skupiny Auris - Město..., říkal jsem si, že možná díky své žánrové superpestrosti bude asi těžko hledat věrné posluchače. S odstupem času dnes můžu zodpovědně prohlásit, že jsem se spletl. Uplynul nějaký ten pátek a já mám opět v přehrávači něco podobně rozmanitého.
 
01.12.1999 Cestáři - Jenom tak Napsal uživatel Cimbura    PDF Tisk Email
Recenze
Tenoučkou folkovou košilku a lehkou countryovou vestu nosí už téměř třicet let trampská písnička pražských Cestářů a to jí dodává podobu tak osobitou, že při nahrávce jejich prvního (!) alba nepotřebovala žádné hudební hosty. Zvuk kapely je tím pádem stejně bezprostřední jako na scéně
 
01.12.1999 Hana a Petr Ulrychovi - Malé zrnko písku Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Ještě před pár lety jsem si pod pojmem folklórní hudba uměl představit maximálně tak Jožku Černého nebo Jarmilu Šulákovou, v typickém valašském kroji a se sklenkou červeného v ruce. Bylo to v dobách, kdy jsem měl k téhle muzice spíše negativní postoj. Nepovažuji se za folklórního odborníka ani v dnešní době, ale jedno jsem pochopil.
 
01.11.1999 Neřež - Nebezpečný síly Napsal uživatel Petr Vratný    PDF Tisk Email
Recenze
Do které škatulky to zařadit? To NEŘEŽ!! Pustil jsem si nové CD skupiny NEŘEŽ s dramatickým názvem NEBEZPEČNÝ SÍLY a ... zaposlouchal jsem se do mluvené pohádky. Že by šlo o nový projekt pro děti? Asi po půl minutě však končí dětská romantika a nastupuje tvrdá realita. Pohádka totiž rozhodně nekončí, jak se sluší, happyendem.
 
01.11.1999 Lístek - Skály kvetou Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se bez mučení. Lidičky z Lístku jsou mí kamarádi. Potkáváme se už léta po klubech a festivalech, v poslední době se střídáváme i na stejných pódiích, kde, jak si myslím, je pořád ještě pro všechny místa dost. Nicméně, protože už jsem takový, nezabránilo mi toto všechno v tom, abych si nesedl a nepokusil se o nerecenzi jejich už druhého nosiče.
 
01.10.1999 Kamelot - Větrné město Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Je to tempo. Vydávat každý rok jednu desku asi není žádná sranda. V uších mi začátkem léta ještě doznívala Země antilop, když nás Roman Horký poprvé prostřednictvím médií a svých koncertů pozval do země zaslíbené - na Pálavu. Ta také otvírá tohle nové album a zároveň asi bude nejhranější skladbou na rozhlasových stanicích.
 
01.10.1999 Kvinta - Všednosti Napsal uživatel Šaolín    PDF Tisk Email
Recenze
Prvoalbum litvínovské skupiny Kvinta, sice vyšlo už v listopadu 1998, nicméně i pražské Country radio si ho vzalo na paškál teprve až v červnu letošního roku, a tak myslím, že naše nerecenze ještě může být vcelku aktuální. Koneckonců deska je stále ještě na pultech vybraných podniků, a tak i vy máte možnost si její kvality ověřit na vlastní uši.
 
01.09.1999 Ryby - Modrá vzducholoď Napsal uživatel Frisco    PDF Tisk Email
Recenze
Přiznám se, že k prvotině Ryb jsem se dostal teprve nedávno, jednoduše také proto, že hudební vydavatelství ještě pořád nepracují tak, jak by měla. A přitom bydlí Ryby vlastně za rohem - vždyť co je to dvěstě kilometrů v našem globalizujícím se světě...
 
01.09.1999 Poupata - O krok dál Napsal uživatel -yum-    PDF Tisk Email
Recenze
Album "O krok dál" je již třetí v řadě vydaných desek Poupat. Název desky vyjadřuje vývojový posun kapely, tedy rozhodně co se kvality týče. Krokem dál může být snad i posun tvorby do jiných oblastí folkové muziky, pro Poupata zatím ne tolik typických.
 
<< Začátek < Předchozí 21 Další > Konec >>

Strana 21 z 21

Kalendář

<< Září 2020 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1 2 3 4 5 6
 7 8 910111213
1415161720
2122
30    

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

157. koncert "živě..."

Kdo: T.H.S. Brzdaři
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 07.10. 2020 20:00

158. koncert "živě..."

Kdo: Matěj Ptaszek & Honza Stehlík
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.11. 2020 20:00

159. koncert "živě..."

Kdo: Bluegrass Nova
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 09.12. 2020 20:00